Catalina Garau, artista i arqueòloga, interpreta els grafits del Castell de Capdepera

Arriba l’ultima setmana per gaudir de «EFÍMERA» de Catalina Garau, una artista que es dedica a l’arqueologia i que ha desenvolupat la seva feina al Castell de Capdepera.

El títol resumeix perfectament la temàtica de l’exposició, que es va inaugurar a principis de setembre, i també de la seva feina. Perquè efímeres són les restes que materials i humanes que ella classifica a la seva feina d’arqueòloga, efímeres són les seves propostes en paper i, al cap i a la fi, efímera és la vida.

Una proposta visual que utilitza la metodologia arqueològica com a llenguatge bàsic per a exposar temes que han fet reflexionar a l’esser humà en totes les èpoques i llocs. L’exposició compta amb tres propostes diferenciades: la sèrie grafits, una instal·lació a partir d’un taller experimental de ceràmica sobre les petjades dels essers humans sobre el fang i una sèrie sobre la mort i la memòria.

Efímera, un treball d’investigació i experimentació de l’artista i arqueòloga Catalina Garau.

L’exposició, es una selecció dels grafits nàutics descoberts el 2016 a la capella del castell de Capdepera. Aquests grafits corresponen a incisions sobre els murs d’algunes estances de l’església que foren realitzats, molt probablement, per quatre soldats acollits a sagrat durant l’estiu de 1762

Les obres, totes en tècnica mixta sobre paper, són representatives d’un treball d’investigació i experimentació centrat en els traços i els gests bàsics que defineixen un dibuix i que l’autora dona continuïtat i dota d’una energia còsmica a partir d’aquell traç primitiu i sintètic, La recreació dels grafits a partir del blanc, cel i ocre ens transporta a un paisatge nou, però conegut: la immensitat de la mar i els cops de terra es fan visibles a través del sensible traç de l’autora.

Fins al 29 de setembre al centre Melis Cursach, carrer del centre 9 de Capdepera i de 19 a 21 hores. 

Agraiments fotos i texte: Cap Vermell

Escolta PODCAST amb l’entrevista completa amb Catalina Garau a IB Magazine